Industriële ventilatoren
Industriële ventilatoren

Industriële ventilatoren voor een gezond werkklimaat

Bent u werkzaam in een productieomgeving waar veel spanen, stof of rook ontstaat? Wanneer u of uw medewerkers langdurig aan dit soort omstandigheden blootgesteld worden, kan dit zeer ongezond zijn. Door de toepassing van de juiste industriële ventilatoren zorgt u voor efficiënte afvoer van deze stoffen en creëert u een gezonde werkomgeving.

Soorten industriële ventilatoren

Industriële ventilatoren zijn er in vele soorten; elk voor een eigen specifieke situatie. We onderscheiden o.a.:

  • Boxventilatoren
  • Buisventilatoren
  • Dakventilatoren

 

  • Kanaalventilatoren
  • Rootsblowers
  • Wandventilatoren
  • Zijkanaalventilatoren

Toepassingen: in de offshore

Industriële ventilatoren worden in veel sectoren toegepast. Bijvoorbeeld in de offshore:

Situatie offshore: Een schip legt lengtes pijp op de zeebodem. In één van de productieruimtes worden de uiteinden van de pijp geschuurd. De hoeveelheid stof die hierbij ontstaat, is voor de gezondheid van het personeel niet acceptabel. Extra maatregelen zijn noodzakelijk tegen het vrijkomende stof bij de bewerkingsprocessen in de bevel area. Besloten werd om vier ruim gedimensioneerde afzuigkappen boven de bewerkingsplaatsen te monteren. Elke afzuigkap is gekoppeld aan industriële ventilatoren met een hoge capaciteit. Door deze industriële ventilatoren individueel te schakelen, is het mogelijk de ventilatiecapaciteit af te stemmen op de behoefte van het moment. De capaciteit van de industriële ventilatoren is zodanig gekozen dat de inhoud van de ruimte in totaal circa 1 x per minuut gewisseld kan worden. Dit is extreem veel maar garandeert een optimale werkomgeving.

Toepassing in centrale stofzuiginstallatie

Industriele ventilatoren worden ook veel toegepast in centrale stofzuiginstallaties. Bijvoorbeeld bij de stofzuiginstallatie voor een autowasstraat. De installatie is opgebouwd uit:

  • een stofzuigcentrale met industriële ventilatoren in een geluidswerende cabine inclusief geluiddempers

en

  • een centrale filtereenheid met automatisch reinigingssysteem en stofopvangton.

Ieder slangstation heeft een grote drukknop waarmee de industriële ventilatoren kunnen worden ingeschakeld. Het energieverbruik van de industriële ventilatoren wordt hierdoor efficiënt geregeld wat een forse kostenbesparing oplevert.

Zwaar industriële ventilatoren

Industriële ventilatoren verbinden een hoge onderdruk met een hoge luchtvolumestroom. Dit waarborgt een stabiel vermogen en zorgt voor  een constante afzuiging. Het stabiel vermogen wordt door deze industriële ventilatoren gewaarborgd  bij de diverse afzuigpunten. Voor de zeer zware toepassingen zijn rootsblowers beschikbaar die een extreem hoge druk van 40 Pa kunnen opbouwen bij een constante capaciteit.

Vragen? Neem contact met ons op.

Heeft u nog vragen over dit onderwerp of bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?
Neem tijdens kantooruren contact met ons op via 0318-743 100 of mail naar info@lutec.nl

Ga naar contact